SOS SEROWY


Składniki

  • 10 dag sera gouda
  • 5 dag sera rokpol
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Sery zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, przemieszać, wlać śmietanę, cały czas mieszając gotować 5 minut, dodać starte sery, mieszając podgrzewać na małym ogniu do czasu, aż sery całkowicie się rozpuszczą, doprawić solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do kotletów mielonych z mięsa i ryb, znakomity do polędwiczek wieprzowych, wszelkich zapiekanek i potraw z ziemniaków

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]