Składniki
- 10 jaj
- 2 czerwone cebule
- 3 małe czerwone strączki chili
- 4 ząbki czosnku
- kilka małych kiełbasek
- kilka gałązek natki pietruszki
Składniki zalewy
- 2 szklanki wody
- 2 szklanki octu winnego
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
Etapy przygotowania
- Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
- Cebulę obrać, opłukać, pokroić w talarki, papryczki opłukać, rozciąć wzdłuż, oczyścić z gniazd nasiennych, czosnek obrać, opłukać.
- Zalewa; połączyć wodę z octem, dodać sól i pieprz, wymieszać i zagotować.
- Jaja obrane ze skorupek układać w słoiku na przemian z cebulą, papryczką chili, czosnkiem, kiełbaskami i gałązkami natki pietruszki, zalać gorącą zalewą, odstawić na kilka godzin.
- Podawać z zimnymi sosami.
Info Kulinarka
Doskonała przystawka na każdą okazję
Kulinarek poleca: Przystawki na każdą okazję