JAJA W MARYNACIE WARZYWNEJ

Jaja
Składniki

  • 10 jaj
  • 2 czerwone cebule
  • 3 małe czerwone strączki chili
  • 4 ząbki czosnku
  • kilka małych kiełbasek 
  • kilka gałązek natki pietruszki

Składniki zalewy

  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki octu winnego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego

Etapy przygotowania

  • Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
  • Cebulę obrać, opłukać, pokroić w talarki, papryczki opłukać, rozciąć wzdłuż, oczyścić z gniazd nasiennych, czosnek obrać, opłukać.
  • Zalewa; połączyć wodę z octem, dodać sól i pieprz, wymieszać i zagotować.
  • Jaja obrane ze skorupek układać w słoiku na przemian z cebulą, papryczką chili, czosnkiem, kiełbaskami i gałązkami natki pietruszki, zalać gorącą zalewą, odstawić na kilka godzin.
  • Podawać z zimnymi sosami.
     

Info Kulinarka

Doskonała przystawka na każdą okazję

Kulinarek poleca: Przystawki na każdą okazję

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]